خدمات انحلال شرکت

گاهی یک شرکت بنا به ضرورت به حیات تجاری خود پایان داده و دچار انحلال می شود.

هنگامی که در رابطه با منحل کردن یک شرکت بحث می کنیم، افرادی تصور می کنند که پایان کسب و کار شما در یک شرکت خاص به معنی منحل شدن شرکت می باشد، در صورتی که این تصور اشتباه است.

یک کسب و کار به دلایل مختلفی می تواند به کار خود پایان دهد، اما همه این پایان دادن ها به معنی منحل شدن شرکت نیست، شما به دلایلی مانند ادغام شرکت خود با شرکت های دیگر، راه اندازی کسب و کاری جدید و… می توانِد به فعالیت شرکت خود پایان دهید.

ثبت انحلال شرکت به چه معناست و مدارک لازم برای آن چیست؟ اقدامات قبل و بعد مراحل انحلال شرکت دقیقاً شامل چه مواردی است؟ پروسه منحل نمودن یک شرکت در سال ۱۴۰۱ چقدر زمان میبرد؟ مالیات و هزینه انحلال شرکت چقدر است؟ در ادامه این نوشته پاسخ تمامی این سوالات و موارد مهم و مرتبط دیگر را بصورت کامل و شفاف ذکر کرده‌ایم که پیش روی شماست.

هر کسب و کار و فعالیتی ممکن است پس از مدتی و بنا به دلایلی به انتهای خود برسد که شرکت‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

پایان فعالیت یک شرکت، با انحلال و اعلام رسمی آن صورت می گیرد و چه بسا شرکتی که به پایان فعالیت حرفه ای خود رسیده ولی این پایان کار و فعالیت را در قالب انحلال به ثبت نرسانده و آن را به عموم اطلاع نداده باشد، دچار مشکلات مختلف و بعضاً بزرگی در برابر شرکا، مدیران، اداره مالیات و نیز اشخاص ثالثی که با شرکت معامله نموده اند شود که برای جلوگیری از این مسائل و مشکلات، راهکار منطقی و قانونی ثبت انحلال شرکت است.

اقدامات بعد از انحلال شرکت

بعد از آن که یک شرکت به طور کامل منحل شد، شاهد این هستیم که اموال و دارایی های آن در ابتدا بین افراد مقروض و بعد از آن بین سهامدارن (شرکا) و افراد ذی النفع باید تقسیم شود.
تذکر: در این مرحله باید در کنار نام اصلی شرکت، کلمه در حال تصفیه ذکر شود، این لفظ در کنار نام مدیران و همچنین برگه های شرکت هم ذکر خواهد شد.
به این نکته توجه داشته باشید که برای انحلال یک شرکت باید اقدام هایی را انجام دهیم، از آن جایی که معمولا انحلال یک شرکت با ورشکستگی آن شرکت همراه است، باید در ابتدا بدهی هایی شرکت را تصفیه کرد و این موضوع نیازمند انجام حسابرسی های دقیق می باشد.
به این موضوع توجه داشته باشید که در هنگام پرداخت این قرض ها و بدهی ها باید میزان اموال منقول و غیر منقول شرکت را به طور دقیق دانست.
توضیحات در رابطه با اموال منقول و غیر منقول خارج از بحث این مقاله می باشد، اما برای آن که اطلاعاتی در رابطه با آن داشته باشید باید بگوییم که معمولا اموال نقدی و غیر نقدی رادر قانون و متون حقوقی با اصطلاح منقول و غیر منقول از یکدیگر تفکیک می کنند.
بعد از آن که قرض ها پرداخت شد، حال نوبت آن می شود که اموال باقی مانده را بین سهامداران یا شرکا تقسیم کرد. در شرکت های سهای خاص شاهد این هستیم که سهام وجود داشته و بین سهامداران تقسیم می شود و در شرکت مسئولیت محدود سهم الشرکه ای است که بین شرکا تقسیم خواهد شد، به این نکات به ظاهر ساده، اما با اهمیت توجهی ویژه داشته باشید.

انواع انحلال شرکت

شرکت هایی که مطابق با اصول و قواعد قانونی به ثبت رسیده باشد، میتوانند با رعایت قوانین و مقررات امری قانون تجارت منحل شوند.

Z

انحلال قهری

انحلال قهری یک شرکت به صورت اجباری است و در زمانی انجام می شود که شرکت شما دچار ورشکستگی می باشد، لازم به ذکر است که برای انحلال قهری و ورشکستی نیاز به حکم دادگاه نیست و شما بدون نیاز به این حکم می توانید شرکت خود را منحل کنید

Z

انحلال یک شرکت با توجه به تصمیم مجمع عمومی

در ابتدا باید تعریفی از مجمع عمومی بیان کنیم، مجمع عمومی یعنی سهامدارن (شرکا) و مدیران جلسه ای تشکیل دهند. توجه داشته باشید که در صورت موافقت این مجمع یک شرکت می تواند منحل شود.

Z

انحلال شرکت با حکم قضایی

در مواردی دادگاه می تواند حکمی برای منحل کردن یک شرکت صادر کند، در این حالت  انحلال آن شرکت به صورت اجباری انجام شده است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که دادگاه در ابتدا یک مهلت ۶ ماهه به شرکت مورد نظر می دهد و در صورتی که در این مدت ایرادات آن بر طرف نشود، حکم انحلال آن را صادر خواهد کرد.

در چه مواردی انحلال شرکت انجام می‌شود؟

برای آن که یک شرکت به فعالیت خود ادامه ندهد و دارایی آن بین اعضاء تقسیم شود، علت های بسیاری وجود دارد که در ادامه تعدادی از آن ها را بیان خواهیم کرد.

مبتنی بر دلایل موجه

گاهی اوقات شرکا می‌توانند از دادگاه برای انحلال شرکت درخواست کنند که در چنین حالتی باید برای درخواست خود دلایل کافی داشته باشند و اگر دادگاه این دلایل را بپذیر احتمال صدور رای برای انحلال شرکت وجود خواهد داشت. دلیل موجه ممکن است هر چیزی باشد و تعیین دلایل مشخص امکان پذیر نیست و بسته به موقعیت و با نظر دادگاه تعیین می‌شود. اما دلیل موجه به طور کلی ممکن است چیزی باشد که ادامه فعالیت شرکت را دشوار و غیر ممکن و یا با زیان زیاد همراه کند. برای مثال ممکن است مشخص شود که بخش عمده‌ای از فعالیت شرکت که هدف اصلی تشکیل آن بوده غیرقانونی است.

به دلیل از بین رفتن یکی از عناصر شرکت

با منتفی شدن موضوع شرکت یا تعدد شرکا و یا با منتفی شدن این نوع شرکت توسط قانونگذار، شرکت منحل می‌شود. علاوه بر این اتمام مدت شرکت و یا ورشکسته شدن آن هم منجر به انحلال شرکت می‌شود.

به علت وضعیت یکی از شرکا

با فوت یا حجر شرکا و یا با عدم توانایی شرکا برای پرداخت مقدمات انحلال فراهم می‌شود.

بر اساس اراده شرکا

اگر شرکت برای یک مدت نامحدود تشکیل شود و یا مدت تعیین شده به اتمام نرسیده باشد شرکا می‌توانند در این مورد با رضایت تصمیم‌گیری کنند. اما اگر زمان تمام شود و تمدید انجام نشود شرکت خودبه خود منحل می‌شود. انحلال با تغییر اساسنامه هم امکان پذیر است. به عبارت دیگر شرکا می‌توانند مدت شرکت را در اساسنامه تغییر دهند و زمان آن را کوتاه کنند. نکته مهم این است که در چنین حالتی حتما باید تغییرات مربوط به انحلال به اطلاع عموم برسد.

مالیات انحلال شرکت چقدر است؟

میزان مالیات انحلال شرکت یکی از پر تکرار ترین سوالات و از مهمترین دغدغه‌های متقاضیان است که در پاسخ باید بگوییم در واقع انحلال شرکت هیچگونه مالیاتی ندارد. شما این اصل کلی را مد نظر داشته باشید که بطور کلی مالیات (هر نوع مالیاتی) بر اساس درآمد اشخاص است و از آنجاییکه علی الاصول انحلال شرکت و ثبت آن هیچگونه درآمدی برای شرکت در پی ندارد، طبیعتاً مالیاتی نیز به آن تعلق نمیگیرد.

گاهی ممکن است در هنگام مراحل ثبت انحلال شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها با این اخطار مواجه شوید که شرکت مورد نظر بدهی مالیاتی دارد یا شرکت مورد نظر بدهی معوقه بانکی دارد و در چنین شرایطی به دلیل لینک بودن سامانه اداره ثبت شرکتها به سامانه سازمان امور مالیاتی کل کشور و سامانه بانک مرکزی، این اخطار فوراً و بدون نیاز به استعلام قبلی برای متقاضیان ظاهر میشود اما این موضوع هیچ ارتباطی با مالیات انحلال شرکت ندارد.

بلکه شما باید الزاماً تمامی مالیات های قبلی شرکت که شامل مالیات بر درآمد و غیره میشود و همچنین بدهی ها و معوقات بانکی شرکت یا موسسه‌ای که در حال انحلال آن هستید را تعیین تکلیف کنید تا بتوانید اقدامات و مراحل ثبت انحلال شرکت خود را انجام دهید.

همچنین ممکن است شرکتی که در حال تصفیه است در زمان تصفیه معوقات و مطالبات خود از اشخاص ثالث را دریافت نماید و این مورد جزء درآمدهای شرکت محسوب میشود و مطابق با قانون به آن مالیات تعلق میگیرد که باز هم همانطور که گفتیم این مالیات نیز ارتباطی با انحلال شرکت و ثبت آن ندارد و در واقع مالیات بر درآمد شرکت محسوب میشود.

بنابراین بطور خلاصه باید عرض کنیم که در قوانین ایران و همچنین در رویه مرسوم اداره ثبت شرکتها و سازمان امور مالیاتی کشور، چیزی تحت عنوان مالیات انحلال شرکت وجود ندارد.

ثبت درخواست مشاوره

جهت مشاوره سریع‌تر می‌توانید با شماره ۸۸۸۱۱۰۲۳ تماس حاصل فرمایید و یا فرم زیر را تکمیل کنید.

[wpforms id=”4971″]